Jednání výborů PSP - textová podoba dokumentu

Upozornění: Text přílohy byl získán strojově a nemusí přesně odpovídat originálu. Zejména u strojově nečitelných smluv, kde jsme použili OCR. originál dokumentu stáhnete odsud

Celý záznam 4700-6-20180213 najdete zde


                PN - poslanec Běhounek

PS180000692
Příloha č. 1

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY
Poslanecká sněmovna

2018
VIII. volební období

___________________________________________________________

Pozměňovací návrh 

k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů 

(sněmovní tisk č. 45)
Předkladatel: Jiří Běhounek
Datum: 6. 2. 2018
Pozměňovací návrh poslance Jiřího Běhounka
V čl. II Přechodná ustanovení bod 1. se na konci věty slovo „zákona“ nahrazuje slovem „ustanovení“.

V Části třetí Účinnost čl. IV se na konci věty za slova „jeho vyhlášení“ vkládají slova „, a s výjimkou ustanovení čl. I § 38 odst. 8, které nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2021.“

Odůvodnění
Jedná se o návrh tzv. poplatkové novely (změny) vodního zákona, ze které však po velké mediální diskuzi v předchozích letech, byla vyřazena část vztahující se ke zvýšení poplatků za odběr podzemní vody a poplatků za vypouštění odpadních vod. V návrhu však zůstala jiná sporná ustanovení.

Zneškodnění odpadních vod akumulovaných v bezodtokých jímkách (žumpách) podle § 38 odst. 5 a 8 vodního zákona jejich odvozem prostřednictvím oprávněné osoby pouze na ČOV je nejdražší možné řešení mnohonásobně převyšující výši stočného pro obyvatele v obcích, které mají kanalizaci ukončenou ČOV. Většina stávajících ČOV v malých obcích pak není schopna s ohledem na své technické a kapacitní možnosti odpadní vody z jímek přijímat. 
Navržené řešení bude mít značný sociální dopad zejména na obyvatele na venkově, kde stovky malých obcí většinou o velikosti do 300 obyvatel nemají zajištěno odvádění a čištění svých odpadních vod. Dopad se bude týkat zejména starších osob na venkově s nižšími příjmy. Např. na území Kraje Vysočina vzhledem ke značné sídelní roztříštěnosti má ze 704 obcí zajištěno čištění svých odpadních vod pouze cca 1/3. Více než 450 malých obcí na Vysočině je třeba v tomto ohledu vyřešit, v rámci České republiky se jedná o několik tisíc obcí. 
Je zřejmé, že k řešení čištění odpadních vod ve všech obcích by byly potřebné finanční prostředky mnohonásobně převyšující příslušnou alokaci, která je k dispozici v OPŽP 2014 – 2020. Možnosti dotací obcím se však budou v dalších letech spíše snižovat, neboť v OPŽP byl dne 18. 1. 2018 ukončen příjem žádostí v pravděpodobně poslední výzvě (71. výzva) v rámci Prioritní osy 1 – Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní - oblast týkající se podpory realizace kanalizací a ČOV. Návrh změny vodního zákona tedy v podstatě směřuje k dalšímu vylidňování venkova a k postupné likvidaci malých obcí.
Obcím i jejich obyvatelům musí být poskytnuta přiměřená lhůta pro přípravu a postupné zajištění centrálního nebo individuálního způsobu čištění odpadních vod. 
Návrh platného znění s vyznačením změn

Čl. II Přechodná ustanovení bod 1. 

1. Povinnost vlastníka jímky podle § 38 odst. 8 zákona č. 254/2001 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, předložit doklady o odvozu odpadních vod za období posledních 2 kalendářních let, se vztahuje na dobu ode dne nabytí účinnosti tohoto zákonaustanovení.

Část třetí Účinnost Čl. IV 

Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2019, s výjimkou ustanovení čl. II bodu 4, které nabývá účinnosti dnem jeho vyhlášení, a s výjimkou ustanovení čl. I § 38 odst. 8, které nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2021.“