Upozornění: Text přílohy byl získán strojově a nemusí přesně odpovídat originálu. Zejména u strojově nečitelných smluv, kde jsme použili OCR. originál smlouvy stáhnete odsud
l Smlouva o poskytování stravovacích služeb uzavřená dle zákona č. 513/1991 Sb., Obchodního zákoníku v platném znění uzavřená mezi ARAMARK, s. r. 0. , se sídlem v Praze 8, S.K. Neumanna 33/954, PSC 182 00 jednající Josefem Svobodou- jednatelem a Ing. Miroslavem Pazderkou- jednatelem IČO: 45794707, DIČ: CZ45794707 bankovní spojení: ČSOB a.s., č. ú. 300865153/0300, Zapsána v obchodním rejstříku: u Městského soudu v Praze oddíl C., číslo vložky 11351. (dále jen " provozovatel"“) a Psychiatrická léčebna Bohnice Se sídlem:Ústavní 91/7, Praha 8, 180 81 IČ: 00 06 42 20 Zastoupená: MUDr. Martinem Hollým — ředitelem léčebny (dále jen " zákazník nebo též PLB nebo léčebna") L Předmět smlouvy 1.1. Předmětem této smlouvy je zajištění komplexní léčebné výživy pacientů servírované v tabletovém systému a stravování zaměstnanců nemocnice včetně zajištění dopravy vlastními prostředky na jednotlivá oddělení Psychiatrické léčebny v Bohnicích a jich vykládka a doprava k výdejním místům včetně veškerých vedlejších nákladů spojených s prováděním tohoto předmětu provozovatelem. Roznášku jídel pacientům zajišťuje zákazník. 1.2.Součástí předmětu plnění je také: a) mytí použitého nádobí, tabletů a termoportů, s tím, že součástí plnění není mytí nádobí pacicatské stravy b) likvidace jídelních zbytků, separace komunálního odpadu a vynesení do kontejneru, likvidace komunálního odpadu, c) deratizace, dezinsekce a desinfekce užívaných prostor, d) dodávka mycích a oplachovacích prostředků do mycích přístrojů a mycích prostředků, e) doplňování personálního nádobí (zejména talíře, misky, podnosy, skleničky, příbory atd.) a dále drobné zboží pro výdej (ubrousky, párátka apod.) Hi) úklid prostor personální jídelny, g) veškeré činnosti související s dodržením hygienických a zákonných předpisů (periodické rozbory vody, pojištění a poplatky, certifikační činnosti apod.) 1.3.Provozovatel se zavazuje, že si na své náklady zajistí veškerou výpočetní techniku potřebnou pro poskytování služby kompatibilní s technikou zákazníka.HW ve standardu PC, SW jako kompletní objednací systém pro personální i pacientskou stravu včetně zabezpečení a servisu na platformě Windows. 1.4.Provozovatel se zavazuje, že zajistí na své náklady veškeré pracovníky pro zajištění služeb pro zákazníka vč. výdejen personální stravy a obsluhy doplňkového prodeje. 1.5.Zákazník se zavazuje, že. pro plnění předmětu smlouvy zajistí: a. Měřidla vody, elektrické energie, tepla a zjistí jejich pravidelnou kalibraci b. Protipožární prostředky budovy, c. Vlastními zaměstnanci chod VZT a topení a TUV budovy. 1.6.Provozní prostory nutné pro zajištění předmětu smlouvy jsou specifikovány v příloze č. 1 této smlouvy (seznam provozních prostor.). 1.7.Technmcké vybavení nutné pro zajištění předmětu smlouvy, které je přenecháno zákazníkem pro plnění předmětu smlouvy, je specifikované v příloze č. 2 této smlouvy (seznam movitého majetku). 1.8.Provozovatel se zavazuje a je povinen na své náklady zabezpečit veškeré dodatečné vybavení potřebné k řádnému plnění předmětu této smlouvy. 1.9. Příprava jídel pro pacienty se řídí platnými právními předpisy, zejména zákonem č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, Vyhláškou č. 137/2004 Sb., v platném znění. 1.10. Provozování závodní jídelny pro zaměstnance zákazníka se řídí platnými právními předpisy, zejména zákonem č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, a jeho prováděcí vyhláškou č. 137/2004 Sb., v platném znění a dále nařízením Evropského parlamentu a Rady č. 852/2007, Provozovatel zajistí v průběhu pracovního týdne od pondělí do pátku (včetně) výběr ze 4 menu, v mimopracovních dnech bude 1 pro zaměstnance jedno jídlo. Menu se rozumí polévka, hlavní jídlo, nápoj. Výběr bude z 1 polévky, 4 hlavních jídel.. 1.11Předmětem plnění je i doplňkový prodej v prostoru ve výdejně PLB a to včetně personálního obsazení s tím, že bude zabezpečena provozní doba Po-Pá 8-14,30 hod. a toi v průběhu vydávání stravy. 1.12.Provozovatel se zavazuje a je povinen respektovat standardní váhové normy u masa, omáček, bezmasých jídel, příloh a salátů. 1.13.Provozovatel se zavazuje, že při předávání prostor od zákazníka k plnění předmětu smlouvy, nedojde žádným způsobem k narušení stravování pacientů i zaměstnanců s tím, že v průběhu přebírání věcí nezbytných k plnění předmětu smlouvy budou dodrženy jak počty jídel a jeho kvalita tak i rozvoz k výdejním místům dle časového harmonogramu uvedeného v této příloze č. 4 této smlouvy. O přebírání prostor a věci ( včetně stavu měřidel energií) bude sepsán předávací protokol který podepíše oprávněný zástupce zákazníka a provozovatele s tím, že nedojde k přerušení běžného provozu ani k jiným technickým opatřením vzhledem k tomu, že služby totožné s předmětem této smlouvy pro zákazníka vykonával provozovatel. K. Cena, platební podmínky, vyúčtování 2.1.Fakturace poskytnutých služeb bude prováděna 1 x měsíčně na základě dodacích listů, potvrzených pracovníkem zákazníka. Faktura bude vystavena vždy do 10 kalendářních dnů měsíce následujícího po měsíci kterém | proběhly činnosti, které jsou předmětem této smlouvy „Splatnost faktury je 60 dní od vystavení faktury. 2.2.Podkladem pro fakturaci stravy bude tabulka- rozklad na jednotlivá oddělení (nákladová střediska) ve členění počty kusů snídaně/oběd/večeře včetně cen. 2.3.Cena za stravu bude účtována dle skutečně dodaného počtu denních jídel. Odpočty z průměrné ceny z nedodanou stravu budou — za nedodanou snídani 25%, oběd 45%, večeře 30% (dle nutričních hodnoť) z ceny celodenní stravy. 2.4.Cena: a) Cena pacientské stravy činí celkem za kalendářní den Kč 123,85 bez DPH, DPH Kč 11,15, s DPH 9% Kč 135,00. Výsledná celková cena za výrobu pacientské stravy je rovna součtu jednotkové ceny (tzv. na „rampu“) a ceny za dopravu a logistiku. Cenová kalkulace tvoří přílohu této smlouvy č. 6. Cena zaměstnanecké stravy činí celkem za jednu stravovací jednotku Kč 45,38 bez DPH, DPH 8,62, s DPH 19% 54,00. Cena za stravovací jednotku je stanovena součtem dvou položek ve členění — výroba stravy se souvisejícími činnosti tzv. „na rampu“ a doprava a logistika s činnostmi souvisejícími. Čenová kalkulace tvoří přílohu této smlouvy č. 6. 2.5.Cena je stanovena jako maximální, nejvýše přípustná a obsahuje veškeré náklady provozovatele nutné k plnění předmětu smlouvy (tj. včetně nákladů na dopravu, případně veškerou další manipulaci s jídlem a dále případné prokazatelné ztráty nádobí tak jak je uvedeno v ČL. L. bodu 2.1. písmeno e) této smlouvy)provozovatelem ve výši 5% z celkového objemu. 2.6 Ceny dle bodu 2.4. této smlouvy je možné překročit za podmínky, že dojde ke změně předpisů upravujících sazbu DPH pro služby, které jsou předmětem plnění této smlouvy. Cenu dále možné překročit o míru inflace, vyjádřenou přírustkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen, zveřejněnou Českým statistickým úřadem za předcházející kalendářní rok. Výše překročení ceny bude sjednána dodatkem k této smlouvě. Tento dodatek musí být uzavřen nejpozději do 31.3. příslušného kalendářního roku. Jakékoliv další překročení ceny za plnění předmětu smlouvy se nepřipouští. 2.7. Mimořádné přídavky jsou účtovány provozovatelem zvlášť s 8 % marží. K. Povinnosti provozovatele 3.1.Provozovatel se zavazuje: 3.11. 912 3.1.3. Provádět předmět smlouvy odborně a řádně dle platných předpisů a norem platných pro oblast veřejného stravování a prodej potravinářského zboží a v souladu s dietním režimem pacientů. Nepředat výše uvedený provoz ani jakoukoliv jeho část jinému provozovateli. Provozovatel je povinen dodržovat základní strukturu nabídky jídel a jejich nutriční hodnoty, tak jak je uvedena v příloze č. 3 této smlouvy. Součástí této přílohy je i „Přehled diet se stručnou charakteristikou“. „ Provozovatel je povinen respektovat : e Receptury dietních jídel Platný dietní systém Stanovené technologické postupy Energetickou a nutriční hodnotu pokrmů Hysiemcký režim Je povinen | spolupracovat sůústavním dietologem, ústavním hygienikem Zákazník používá dietní systém z r. 1986 autor Přemysl Doberský a kolektiv. Technologické postupy, energetická © a nutriční hodnoty pokrmů jsou stanoveny tímto dietním systémem.Hygienický režim je stanoven vyhl. 137/2004, 852/2004, 206/2006 v platném znění. dal 3.1.7. Minimální provozní doba výdejních míst stravování zaměstnanců a jejich umístění a označení je stanovena v příloze č. 5 této smlouvy. . Rozvozové plány, výdejní doby a přehled odběrových míst stravování pacientů jsou stanoveny v příloze č. 4 této smlouvy. Změny v provozních dobách nebo rozvozových plánech mohou být uskutečněny pouze na základě dohody obou smluvních stran. . 3.1.8. Objednávání pacientské stravy: a. Rozpis stravy bude předáván za využití SW-UNIS instalovaném na Intranetu nemocnice b. Rozpis stravy bude předán provozovateli vždy do 8.00 hod. dle uvedeného plánu: e V pondělí až čtvrtek vždy na následující den s V pátek na následující sobotu a neděli a pondělí e V případě nepravidelného pracovního volna bude plán hlášení upraven po vzájemné dohodě. c. Rozpis stravy bude obsahovat tyto údaje: e | Identifikaci odběrového místa (číslo kuchyňky, název oddělení) e © Datum, na který je strava objednávána e Počet diet s uvedením druhu diety popř. specifické požadavky odd. a celkový stav pacientů odpovídající sumarizaci jednotlivých diet. V případě nemožnosti využít UNIS lze využít k objednání stravy formulář „Rozpis stravy“ dopraveným v uvedeném termínu k rukám provozovatele. V mimořádných případech je možno předběžný stav pacientů v daném termínu nahlásit dietní sestře provozovatele i telefonicky s následným dodáním formuláře v papírové podobě. Dodatečné hlášení změn ve stavech pacientů: e Dodatečné změny na snídani — lze nahlásit nejpozději do 17.30 předchozího dne, náhradní stravu 17.30 — 18.00 předchozího dne nebo 6.00 — 6.20 toho dne » Dodatečné změny na oběd — lze nahlásit nejpozději do 8.00 téhož dne, náhradní stravu lze nahlásit do 10.00 téhož dne e Dodatečné změny na večeři — lze nahlásit nejpozději do 1.00 téhož dne, náhradní stravu lze nahlásit do 16.20 téhož dne e Formulář „Dodatečné hlášení změn“ bude obsahovat stejné náležitosti jako formulář „Rozpis stravy“ doručit ho lze všemi výše uvedenými způsoby 3.1.9. Objednávání personální stravy a. 3.1.10. Platby Objednávání personální stravy bude řešeno bezstravenkovým elektronickým systémem za pomoci čipových karet. Objednávku bude možno realizovat přímo na výdejnách pomocí objednávkového panelu a čipové karty nebo z PC na intranetových stránkách nemocnice pomocí hesla zaměstnance. Strava pro zaměstnance bude vydávána zejména na místech k tomu určených v časech od 11,30 hod. až 13,30 hod., v omezeném množství a v odůvodněných případech je možné personální stravu objednat 1 přímo na oddělení. (např. operatér na operačních sálech). Objednávku bude možné realizovat s předstihem min. 14 dnů, nejpozději však do 9.30 hodin dle následujícího harmonogramu: e V pondělí až středu na následující den Ve čtvrtek na pátek a sobotu V pátek na sobotu a neděli a pondělí -V případě nepravidelného pracovního volna bude plán hlášení upraven po vzájemné dohodě. Po uzavření objednávek je možné poskytnout respektive odebrat stravu z portálu „burza volné stravy“. o s 8 a. Dodané energie, tzn. Elektrická energie, tepelná energie a vodné a stočné budou účtovány dle skutečných nákladů (orientační spotřeby — voda 50m3/den, el.energie 1300 kWh/den, teplo 11 GJ/den) 3.1.11. Inventář a. Pro účely plnění předmětu smlouvy bude předán provozovateli inventář dle přílohy č. 2 této smlouvy. Tento inventář bude předán provozovateli písemně ke dni převzetí provozu. b. Inventura — jedenkrát za rok se uskuteční společná inventura za účelem zajištění aktuálního stavu. 3.1.12. Údržba a opravy, přístupové cesty a. Běžnou údržbu prostor a velkého inventáře zajišťuje provozovatel. « | Běžnou údržbou se rozumí e Malířské a natěračské práce e Čalounické, sklenářské a truhlářské práce s | Údržba vah a kancelářské techniky provozovatele e Údržba bezpečnostní systémů e | Zákazník zajistí = Inspekční a revizní údržbu = Revize elektro, hydrantů, hromosvodů, výtahů = © Údržbu vnějších částí budov a vnějších přípojek = Údržbu výměníkové stanice, vzduchotechniky včetně strojoven a náhradního zdroje elektrické energie b. Přístupové cesty = | Ze strany areálu provádí úklid zákazník 3.1.13. Odpady a. Provozovatel jak je uvedeno výše zajistí likvidaci odpadů dle platných zákonů, zejména zákona o odpadovém hospodářství v plném rozsahu. 3.1.14. BOZP a PO Provozovatel zodpovídá za dodržení interních bezpečnostních předpisů, školení zaměstnanců dle platných předpisů a norem. Provozovatel je povinen vybavit zaměstnance předepsanými ochrannými pomůckami. Provozovatel je povinen zapracovat do svých předpisů BOZP a PO ustanovení interních předpisů zákazníka. Je povinen rozmístit a udržovat bezpečnostní nápisy dle platných norem. 3.1.15. Telefony a. Telefonní hovory z vnitřních linek budou zákazníkem provozovateli přeúčtovány. b. Za užívání a údržbu vnitřních telefonních linek uhradí provozovatel 95,- Kč za měsíc a koncové zařízení c. Státní linky budou přiděleny a účtovány samostatně. 3.1.16. Součinnost a. Plány dietního stravování a zaměstnaneckého stravování bude upravován a schvalován nemocničním dietologem, náměstkyní ošetřovatelské péče a osobou pověřenou provozovatelem. b. Zákazník si vymiňuje právo kontroly nakládání se zapůjčeným majetkem, zejména stran přiměřeného používání technologií, jejich údržby nevyjímaje možnost kontroly péče o budovu. c. Reklamace stravy budou projednávány — ve stravovací komisi s dietologem a zástupci strávníků. V případě nemožnosti plnění ze strany provozovatele (např. stávka) je provozovatel povinen na vlastní náklady zajistit odpovídající náhradní stravu, pokud nebude schopen toto splnit je povinen uhradit veškeré náklady související s obstaráním náhradního plnění nemocnicí. Zákazník je povinen informovat v dostatečném předstihu provozovatele o provozních, organizačních a dalších opatřeních, které mohou ovlivnit jeho činnost, kterou zajišťuje. Náhradní stravou se rozumí rychle vyrobitelná strava odpovídající nutriční hodnoty, která je účtována jako pacientská strava. 3.1.17. Další činnosti provozované provozovatelem a. b. Rozvoz stravy bude realizován vozidly v majetku provozovatele (vybavenými hydraulickými plošinami). Provozovatel bude provozovat elektronický karetní systém kompatibilní s karetním systémem užívaným ve PLB pro objednávání personální stravy. Zajištění nadstandardní stravy pro pacienty Provozovatel je povinen přednostně před ostatními cizími odběrateli zajišťovat stravování i cizích odběratelů v areálu PLB. Provozovatel se zavazuje garantovat zajištění cateringových služeb pro zákazníka, které budou fakturovány měsíčně samostatně. 3.1.18 Pojištění odpovědnosti za škodu zákazníka a. Zákazník se zavazuje po celou dobu trvání smlouvy mít pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě při výkonu podnikatelské činnosti ve výši minmálně 15 000.000, Kč. KV. Místo pnění. 4.1 Místem plnění je . Psychiatrická léčebna Bohnice, na adrese Ústavní 91/7, Praha 8, 180 81 pokud není v příloze této smlouvy stanoveno jinak. V.Záruční podmínky 5.1.Provozovatel se zavazuje, že veškeré dodávané zboží zákazníkovi bude v souladu s platnými právními předpisy. VI.Doba trvání smlouvy, výpověď 6.1Smlouva se uzavírá od dne 1. srpna 2008 na dobu neurčitou. Zákazník 1 provozovatel je oprávněn vypovědět smlouvu 1 bez udání důvodů. Výpovědní doba činní 6 měsíců a počíná běžet dnem následujícím po dni doručení výpovědi VIL Závěrečná ustanovení 7.1Otázky neupravené vtéto smlouvě se řídí platným zněním obchodního zákoníku, občanským zákoníkem č. 40/1964 Sb. ve znění předpisů pozdějších, soudní spory se pak řídí občanským soudním řádem č. 99/1963 Sb. ve znění předpisů pozdějších. 7.2.Smlouva může být měněna pouze písemně formou chronologicky číslovaných dodatků. 7.3.Pokud by některé ustanovení této smlouvy bylo nebo se teprve v budoucnu stalo neplatné nebo pokud by některé ustanovení ve smlouvě chybělo, není tím platnost ostatních ustanovení smlouvy dotčena. Smluvní strany se zavazují nahradit v takovém případě chybějící nebo neplatná ustanovení takovým ujednáním, kterým bude splněn zamýšlený účel smlouvy. 7.4.Tato smlouva byla sepsána ve dvou českých vyhotoveních z nichž každá strana obdrží po jednom exempláři. 7.5.Účastníci této smlouvy prohlašují, že obsah této smlouvy je projevem jejich shodné a svobodné vůle, jejímu obsahu rozumí a na důkaz toho připojují své podpisy. V Praze dne, 1. července 2008 V provozovatel zákazník ARAMARK, s.r.o. Psychiatrická léčebna Bohnice jednající zastoupená Josefem Svobodou MUDr. Martinem Hollým jednatelem ředitelem léčebny ing. Miroslavem Pazderkou jednatelem SD 4 SK, Neumanna 854/33, Praha 8 Tel.: 286 014 111, fax. 288 014 118 IČO: 45794707, MČ. CZ45794707 Nabídková cena uchazeče ARAMARK, s.r.o. " Zajištění stravování pro Fakultní nemocnici Ma Bulovce a Psychiatrickou léčebnu v Bohnicích" všechny ceny jsou uvedeny v Kč (korunách českých) Nabídková cena stravování pacientů - FN Na Bulovce - 1 kalendářní den průměrná cena limitu surovin bez DPH režijní náklady na výrobu bez DPH cena na rampu celkem bez DPH náklady na dopravu a logistiku bez DPH cena celkem bez DPH DPH 9% cena včetně DPH 9% 59,00 55,97 114,97 6,13 121,10 10,90 132,00 Mabídková cena stravování zaměstnanců - FN Na Bulo vce - 1 stravovací jednotka průměrná cena limitu surovin bez DPH režijní náklady na výrobu bez DPH cena na rampu celkem bez DPH náklady na dopravu a logistiku bez DPH cena celkem bez DPH DPH 19% cena včetně DPH 19% 25,00 16,80 41,80 1,90 43,70 8,30 52,00 Nabídková cena stravování pacientů - Psychiatrická léčebna Bohnice - 1 kalendářní den © průměrná cena limitu surovin bez DPH režijní náklady na výrobu bez DPH cena ná rampu celkem bez DPH náklady na dopravu a logistiku bez DPH cena celkem bez DPH DPH 9% cena včetně DPH 9% 59,00 55,97 114,97 8,88 F 123,85 11,15 135,00 Nabídková cena stravování zaměstnanců - Psychiatrická léčebna Bohnice - i stravovací jednotka průměrná cena limitu surovin bez DPH režijní náklady na výrobu bez DPH cena na rampu celkem bez DPH náklady na dopravu a logistiku bez DPH cena celkem bez DPH DPH 19% cena včetně DPH 19% 25,00 16,80 41,80 3,58 45,38 8,62 54,00 Nabídková cena stravování pacientů - FM Na Bulovce - 1 kalendářní den průměrný počet cena 1 stravovací celodenních cena celkem za DPH 9% cena za den včetně jednotky bez DPH [|pacientských menu den bez DPH 9 DPH 9% za den 121,10 860 104 146,00 9 373,14 113 519,14 Nabídková cena stravování zaměstnanců - FM Na Bulovce - 1 kalendářní den průměrný počet cena 1 stravovací | zaměstnaneckých jednotky bez DPH stravovacích den bez DPH jednotek za den cena celkem zá o cena za den včetně DPH 19% DPH 19% 43,70 420 18 354,00 3 487,26 21 841,26 Nabídková cena stravování pacientů - Psychiatrická léčebna Bohnice - 1 kalendářní den průměrný počet cena 1 stravovací celodenních cena celkem za DPH 9% jednotky bez DPH |pacientských menu den bez DPH DPH 9% za den cena za den včetně 123,85 1270 157 289,50 14 156,06 171 445,56 Nabídková cena stravování zaměstnanců - Psychiatrická léčebna Bohnice - 1 kalendářní den průměrný počet cena 1 stravovací | zaměstnaneckých jednotky bez DPH stravovacích den bez DPH jednotek za den cená celkem za š cena za den včetně DP AS DPH 19% 10 074,36 1 914,13 11 988,49 45,38 222 Nabídková cena stravování pacientů - FM Na Bulovce - 1 kalendářní rok cena za kalendářní| počet kalendářních [cena celkem za rok DPH 9% cena za rok včetně den bez DPH dní v roce bez DPH ? DPH 9% 104 146,00 365 38 013 290,00 3 421 196,10 41 434 486,10 Nabídková cena stravování zaměstnanců - FN Na Bulovce - 1 kalendářní rok cena za kalendářní | počet kalendářních |cena celkem za rok cena za rok včetně [0] den bez DPH dní v roce bez DPH PEM 19% DPH 19% 18 354,00 365 6 699 210,00 1 272 849,90 7 972 059,90 Nabídková cena stravování pacientů - Psychiatrická léčebna Bohnice - 1 kalendářní rok cena za kalendářní | počet kalendářních |cena celkem za rok DPH 9% cena za rok včetně den bez DPH dní v roce bez DPH DPH 9% 157 289,50 365 57 410 667,50 5 166 960,08 62 577 627,58 Nabídková cena stravování zaměstnanců - Psychiatrická léčebna Bohnice - 1 kalendářní rok cena za kalendářní | počet kalendářních |cena celkem za rok DPH 19% cena za rok včetně den bez DPH dní v roce bez DPH DPH 19% 10 074,36 365 3 677 141,40 698 656,87 4 375 798,27 Celková nabídková cena za jeden kalendářní rok - FN Na Bulovce a Psychiatrická táčebna Bohnice cena celkem za rok DPH celkem cena za rok včetně bez DPH DPH cena za rok za stravování 95 423 957,50 8 588 156,18 104 012 113,68 pacientů celkem cena za rok za SELOMOVÁTÍ 10 376 351,40 1 971 506,77 12 347 858,17 zaměstnanců celkem cena za zajištění stravovacích služebí 105 800 398,90 10 559 662,94 116 359 971,84 za rok celkem Celková nabídková cena za čtyři kalendářní roky - FN Na Bulovce a Psychiatrická léčebna Bohnice cena za 4 roky cena celkem za 4 DPH celkem včetně DPH roky bez DPH cena za 4 roky za stravování 381 695 830,00 34 352 624,70 416 048 454,70 pacientů celkem cena za 4 roky za SERAvoVÁ 41 505 405,60 7 886 027,06 49 391 432,66 zaměstnanců ceikem cena za zajištění stravovacích služeb za 4 roky celkem 423 201 235,60 | 42238 651,76 | 465 439 887,36 Celková nabídková cena za jeden kalendářní rok - FN Na Bulovce a Psychiatrická léčebna Bohnice Nabídková cena stravování pacientů za 1 kalendářní rok - bez DPH Nabídková cena stravování zaměstnanců za 1 kalendářní rok - bez DPH Nabídková cena stravování pacientů a zaměstnanců za 1 kalendářní rok bez DPH DPH 9% DPH 19% DPH samostatně celkem Nabídková cena stravování pacientů a zaměstnanců za 1 kalendářní rok Fakultní nemocnice Na Bulovce 38 D13 290,00 6 699 210,00 44 712 500,00 3 421 196,10 1 272 849,90 4 694 046,00 včetně DPH 49 406 546,00 Psychiatrická léčebna v Bohnicích 57 410 667,50 3677 141,40 61 087 808,90 5 166 960,08 698 656,87 5 865 616,94 66 953 425,84 cena za zajištění stravovacích služeb za i rok celkem 95 423 957,50 10 376 351,40 105 800 308,90 8 588 156,18 1 971 506,77 10 559 662,94 116 359 971,84 Celková nabídková cena za čtyři kalendářní roky - FN Na Bulovce a Psychiatrická léčebna Bohnice Nabídková cena stravování 4 č pacientů za 4 kalendářní roky - bez DPH « a zaměstnanců za 4 kalendářní roky - Nabídková cena stravování bez DPH Nabídková cená stravování pacientů a zaměstnanců za 4 kalendářní roky bez PPH DPH 9% DPH 19% DPH samostatně celkem Nabídková cena stravování pacientů a zaměstnanců za 4 kalendářní raky Fakultní nemocnice Na Buiovce 152 053 160,00 26 796 840,00 178 850 000,00 13 684 784,40 5 091 399,60 18 776 184,00 včetně DPH 197 626 184,00 Psychiatrická léčebna v Bohnicích 229 642 670,00 14 708 565,60 244 351 235,60 20 667 840,30 2 794 627,46 23 462 467,76 267 813 703,36 cena zá zajištění stravovacích služeb za 4 roky celkem 381 695 830,00 4i 505 405,60 423 201 235,60 34 352 624,70 7 886 027,06 42 238 651,76 465 439 887,36 DODATEK č. 1 ke Smlouvě o poskytování stravovacích služeb ze dne 1.7.2008 uzavřené dle zákona č. 513/1991 Sb., Obchodního zákoníku v platném znění uzavřené mezi ARAMARK, s.r.o. se sídlem v Praze 8, S.K.Neumanna 33/954, PSČ 182 00 jednající Josefem Svobodou - jednatelem a Ing. Miroslavem Pazderkou - jednatelem IČO: 45794707, DIČ: CZ45794707 bankovní spojení: ČSOB a.s., č. ú. 300865153/0300, zapsána v obchodním rejstříku: u Městského soudu v Praze oddíl C, číslo vložky 11351. (dále jen " provozovatel") a Psychiatrická léčebna Bohnice Se sídlem: Ústavní 91/7, Praha 8 180 81 TČ: 00 06 42 20 Zastoupená: MUDr. Martinem Hollým — ředitelem léčebny (dále jen " zákazník nebo též PLB nebo léčebna"") L Smluvní strany se v souladu s Čl. II bod 2.6 Smlouvy o poskytování stravovacích služeb ze dne 1.7.2008 dohodly na úpravě smluvních vztahů tak, že tento Dodatek č.1 doplňuje a mění, není-li výslovně v tomto dodatku sjednáno jinak, čl. II bod,2.4. Cena a dále přílohu této smlouvy č. 6 cenová kalkulace o míru průměrné meziroční inflace v roce 2008, vyjádřenou přírůstkem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen, zveřejněnou Českým statistickým úřadem za předcházející kalendářní rok a která byla v roce 2008 dle ČSÚ 6,3 %. Po vzájemné dohodě smluvních stran byly ceny uvedené v čl. II. bod.2.4. navýšeny o 4%. Ostatní ustanovení výše uvedené smlouvy, které tento Dodatek č. | neupravuje, zůstávají i nadále v platnosti v plném znění. HN. ČL II. cena, platební podmínky, vyúčtování, bod 2.4. Cena, výše uvedené smlouvy, se mění takto: 2.4.Čena: a) Cena pacientské stravy činí celkem za kalendářní den Kč 128,80 bez DPH, DPH Kč 11,59, s DPH 9% Kč 140,39. Výsledná celková cena za výrobu pacientské stravy je rovna součtu jednotkové ceny (tzv. na „rampu“) a ceny za dopravu a logistiku. Cenová kalkulace tvoří přílohu této smlouvy č.6. Cena zaměstnanecké stravy činí celkem za jednu stravovací jednotku Kč 47,19 bez DPH, DPH Kč 8,97, s DPH 19% Kč 56,16. Cena za stravovací jednotku je stanovena součtem dvou položek ve členění — výroba stravy se souvisejícími činnosti tzv. „na rampu“ a doprava a logistika s činnostmi souvisejícími. Cenová kalkulace tvoří přílohu této smlouvy č.6. [T 3.1. Dodatek nabývá platnosti dnem podpisu oběma smluvními stranami a účinnosti dnem 1.4.2009. Ostatní ustanovení nedotčená tímto dodatkem se nemění. 3.2. Tento dodatek je vyhotoven ve čtyřech exemplářích s platností originálu v českém jazyce a každá smluvní strana obdrží po dvou vyhotoveních. 3.3.Smluvní strany tohoto dodatku prohlašují, že si tento dodatek před jejím podepsáním přečetly a že byl uzavřen: podle jejich pravé a svobodné vůle, určitě, vážně a srozumitelně, nikoli v tísní a nikoli za jednostranně nevýhodných podmínek. Na znamení souhlasu s celým obsahem tohoto dodatku oprávnění zástupci stran tohoto dodatku vlastnoručně níže uvedeného dne tento dodatek podepisují. V Praze, dne 19.3.2009 Paychiatrická jéčebna Bolknice Ústavní 91 4%/ U 181 02 Praha 8 - Bohnice , provozovatel zákazník ARAMARK, s.r.o. Psychiatrická léčebna Bohnice jednající zastoupená Josefem Svobodou - MUDr. Martinem Hollým jednatelem ředitelem léčebny ing. Miroslavem Pazderkou jednatelem ž B.a. S.K. Neimanna 954/33, Praha S Tel.: 2858 D14 141, fax: 285 014 118 MČLý: ÁÚBTG4707, MČ: CZ45794707