Jednání výborů PSP - textová podoba dokumentu

Upozornění: Text přílohy byl získán strojově a nemusí přesně odpovídat originálu. Zejména u strojově nečitelných smluv, kde jsme použili OCR. originál dokumentu stáhnete odsud

Celý záznam 4600-26-20200429 najdete zde


                Pozměňovací návrh poslanců
Ing. Mariana Jurečky a Mgr. Jana Čižinského

k vládnímu návrhu zákona o odpadech
(sněmovní tisk 676)


Podáváme návrh na níže uvedené úpravy návrhu zákona:

V části páté, hlava I, § 110 odst. 1 se v první větě za slova „České republiky“ vkládá čárka a doplňují slova „přičemž tento příjem je účelově vázán na použití k financování projektů modernizace technologií odpadového hospodářství“.



Odůvodnění:
Navrhujeme doplnit text tak, aby Státní fond životního prostředí měl využití prostředků, které jako výnos poplatku získá, vázáno pouze pro účely odpadové agendy (modernizace technologií odpadového hospodářství). Cílem je, aby byly získané prostředky vázány pouze pro odpadovou agendu a nemohly být Státním fondem životního prostředí použity na jiné účely, které má stanovené v zákoně. Jedná se o stejný princip účelového vázání získaných prostředků, jaký platí například pro využití výnosů z prodeje emisních povolenek.


V Praze dne 20. dubna 2020		Ing. Marian Jurečka
Mgr. Jan Čižinský




Úplné znění s vyznačením změn

§ 110
Rozpočtové určení poplatku
(1) Výnos poplatku za ukládání odpadů na skládku je příjmem rozpočtu Státního fondu životního prostředí České republiky, přičemž tento příjem je účelově vázán na použití k financování projektů modernizace technologií odpadového hospodářství a rozpočtu obce, na jejímž území se skládka nachází. Procentní podíly, kterými se tyto rozpočty podílejí na výnosu dílčích poplatků, jsou stanoveny v bodu 2 přílohy č. 9 k tomuto zákonu.

2